Iron Plus

1 2 3 4 5
(0/5) Bli först med att betygsätta.
Lagerstatus:
99 SEK

Beskrivning

Swedish Supplements - Iron Plus, produkten designad för kvinnor med ökat behov av järn

 • Lättupptaglig organisk järnkälla
 • Berikad med Folsyra
 • Berikad med C vitamin för bättre upptag

Iron Plus är en sammansättning av Järnfumarat, folsyra samt Vitamin-C som alla verkar synergistiskt för att motverka järnbrist – anemi.

Kvinnor löper större risk än män att utveckla järnbrist mest tack vare menstruationscykeln. På senare tid har studier pekat på att hård träning kan blockera järnupptag för kvinnor vilket gör att det är ännu lättare att de utvecklar brist med trötthet sämre immunförsvar och nedstämdhet som vanliga symptom.

Järn ingår i blodets hemoglobin, de röda blodkropparna och behövs för att transportera syre från lungorna ut i kroppens vävnader, Järn finns med för att reglera blodets PH, samt avgiftning och produktion av DNA.  Tack vare sina viktiga egenskaper blir detta ett nyckel mineral för hälsa

Folsyra är ett B-vitamin som finns i bladgrönsaker och i lever. Det behövs för celldelningen och kroppens proteinmetabolism. Folsyra är extraviktigt för de som vill bli eller redan är gravida. Folsyrabrist leder till störd celldelning, vilket får störst effekt på snabbväxande vävnad, som vid anläggning av nya organ hos foster eller blodkropps bildning i benmärgen. Svenska näringsrekommendationer säger att behovet är 200ug per dag. Stora variationer i verkligt behov kan dock föreligga.

Med ett intag av 2 tabletter uppfyller man väl rekommendationerna för folsyratillskott och når en effektiv dos av järntillskott för att undvika järnbrist. Upptaget av järn från tarmen minskas om det tas samtidigt som kaffe, te, ägg eller mjölk.

C-vitamin ökar upptaget av järn i kroppen och tack vare sina antioxidativa egenskaper skyddas folsyra från nedbrytning

Rekommenderad daglig dos: 1 kapsel per dag.

Antal doseringar per behållare: 90

Information: Detta är ett kosttillskott och bör ej användas som ett alternativ till en varierad kosthållning.  Förvaras oåtkomlig för små barn. Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil. Produkten är avsedd för friska personer över 18 år. Om du är gravid, ammande, lider av sjukdom eller behandlas med läkemedel bör du alltid kontakta läkare innan du använder produkten. Överskrid ej rekommenderad dosering.

Innehåll per rekommenderad dos: C- vit 80mg, 100% (RI)* folsyra 100 ug 50% (RI)* , Järn 14mg100%(RI)*

*RI%: Referensintag hos en genomsnittlig vuxen (8400kj/2000kcal)

Ingredienser: Tabletthjälpmedel (mikrokristallin cellulosa, magnesium-stearat, kiseloxid, askorbinsyra, järnfumarat, cyanokobalamin

Läs mer

Specifikationer

Artnr: 10893
Lagerstatus:

Omdöme

Lämna ett omdöme

TJrG
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om

Andra varor från samma fabrikat

 • Project X Nootropic PWO täcker upp alla baser en bra PWO ska innehålla men de...
  399 SEK
 • 100% Creatine Monohydrate powder från Swedish Supplements är ett kreatinpulve...
  249 SEK
 • Karnitin är ett kroppseget ämne som även återfinns i maten vi äter och då frä...
  189 SEK
 • Ett tillskott av Vit D3 samt K2 förstärkt med solrosolja för optimalt upptag....
  149 SEK